Temperatura confortabilă a mării pentru îmbăierea copiilor și adulților

Odată cu apariția verii, fiecare dintre noi visează la o vacanță. Aerul proaspăt, soarele blând și apa caldă vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea, să vă relaxați și să uitați de problemele dvs. Aflați despre temperatura confortabilă pentru înot la diferite vârste pentru corpul uman și ce condiții sunt recomandate.

În ce temperatură a apei pot înota?

Pentru ca o persoană să beneficieze și să se bucure de înot, apa trebuie să aibă o stare acceptabilă pentru organism. Indicatorul depinde de caracteristicile fiziologice, obiceiurile, caracteristicile individuale ale organismului. Se crede că temperatura normală a apei de mare este de aproximativ 22 de grade, dar mulți se scaldă liniștit chiar și la 18. Se știe că un număr mare de „mirezi” înoată în lunile reci la + 10 ° C. Cu toate acestea, este mai bine ca persoanele care nu sunt obișnuite să-și asume riscuri, altfel poate apărea hipotermie.

Evitați condițiile de temperatură foarte scăzute, ridicate. Un iaz cu 24 ° C este potrivit pentru a vă reîmprospăta, a savura băile de mare și a înota calm. Dacă gradul este mai mare, există riscul de a dezvolta boli. Aceasta duce la dezvoltarea activă a rotavirusului și a altor infecții dăunătoare pentru copil și adult. Această situație este tipică pentru mijlocul lunii iulie-sfârșitul lunii august printre regiunile sudice și pe coasta Azov, așa că ar trebui să fiți deosebit de atenți atunci când faceți baie de mare.

Un rol important îl are gradul de aer. Dacă o persoană este la soare mult timp, atunci imersiunea chiar și în apă rece poate să nu-l confunde: corpul are nevoie de împrospătare. În plus, obiceiurile contează. Dacă pentru persoana noastră o temperatură confortabilă în mare pentru înot este deja de 20-22 de grade, atunci li se va părea rece locuitorilor din Egiptul fierbinte. Pentru rezidenții locali, gradul optim este de 24-26 ° C. O situație complet diferită pe coasta baltică. Acolo, apa practic nu depășește + 20 ° С, prin urmare este acceptabilă pentru localnici.

Temperatura optimă pentru înotul în mare pentru copii

Cel mai confortabil regim de temperatură pentru șederea unui copil în apă este considerat a fi de 22-24 de grade. Dacă bebelușul se va scălda pentru prima dată, atunci trebuie pregătit, altfel riscă să scadă imunitatea și răceala obișnuită. Este necesar să mergeți la un iaz cu firimitură în iunie sau la mijlocul unui sezon în care apa nu este atât de murdară. Starea pentru copil nu trebuie să depășească 2-3 minute, după care este șters cu un prosop.

Temperatura confortabilă a mării pentru gravide

Proprietățile sărurilor de mare afectează în mod favorabil starea fătului, astfel încât scăldatul este foarte util pentru mamele tinere. Pentru ca o femeie însărcinată să se simtă normală, gradul nu trebuie să fie sub +22. Înainte de a intra, fata trebuie să se răcească la umbră, astfel încât corpul să nu simtă mult contrast. În plus, experții recomandă să nu se afle într-un iaz o perioadă lungă de timp, pentru ca organismul să nu înceapă să piardă căldură. Durata optimă de baie este de 10-20 de minute.

La ce temperatură poți înota noaptea în mare

Pe plajele din coasta de sud a Crimeei și a Mării Azov, mulți preferă să înoate noaptea, să facă fotografii frumoase în apă. Dacă acest lucru este permis pe teritoriile regiunilor noastre, înotul în străinătate este strict controlat de paza de coastă. Cel mai bine este să înoți noaptea cu o mare calmă, absența valurilor și ca apa să nu fie mai mică de + 21-22 ° С. Astfel de condiții vor ajuta la îmbunătățirea și sunt complet sigure pentru corpul uman.

Când este cea mai confortabilă temperatură a apei de baie

În funcție de locația rezervorului pe glob, se schimbă și condițiile climatice din jur. Cea mai confortabilă temperatură din mare pentru înot se observă vara, deși unii încep să înoate în natură începând cu luna mai, continuând până în septembrie. În plus, mult depinde de gradul de aer: dacă sunteți foarte cald la soare, atunci un rezervor cu + 19 ° C va aduce plăcere unui copil și unui adult.

În Marea Neagră

În Crimeea, sezonul plajei începe la sfârșitul lunii mai și se încheie în octombrie. Un climat cald și blând permite apei să rămână cald timp îndelungat. În plus, vremea însorită creează condiții excelente pentru relaxare. Temperatura confortabilă a apei în Marea Neagră pentru înot - de la +18 la + 24 ° С. Puteți scufunda într-o perioadă mai răcoroasă, dar există posibilitatea crampelor pentru picioare.

Pe coasta Azov

Datorită căldurii intense și a activității soarelui pe coasta Azov, experții recomandă să înoți înainte de 12 noaptea și după ora 16:00. Această perioadă vă va permite să vă bucurați de plajă, să vă reîmprospătați. Toate lunile de vară au o temperatură adecvată. Iunie și iulie sunt deosebit de favorabile. În august, apa se poate încălzi până la +26 și mai sus. Se crede că la acest grad conținutul componentelor de vindecare scade.

Cât de determinată este temperatura mării confortabile pentru înot

Pentru a înțelege temperatura la care se scaldă în mare, este necesar să distingem cum reacționează corpul uman la diferite condiții:

  • Apa de mare 0 grade. Baia este posibilă doar pentru o perioadă scurtă de timp, altfel va apărea hipotermie. Oamenii obișnuiți cu înotul de iarnă își pot permite astfel de condiții ceva mai mult.
  • 1 până la 8 ° C. Chiar și pentru procedurile de scufundare și scufundare antrenate și asezonate pot fi periculoase. O astfel de apă permite o ședere de cel mult două minute.
  • 9 până la 13 ° C. Condiții inacceptabile pentru înot, dar mai sigure pentru sănătatea umană. Condimentat își poate permite să înoate timp de 5-7 minute.
  • 14 până la 16 ° C. Baile de mare sunt posibile, dar nu prea lungi. Starea în astfel de apă mai mult de 2 ore poate duce la pierderea cunoștinței.
  • 17 până la 22 ° C. Un iaz rece care te face să te simți proaspăt. Condiții potrivite pentru scufundare sau scufundare, dar nu pentru toată lumea.
  • 23 până la 26 ° C. Condiții optime pentru un timp îndelungat într-un iaz.
  • De la 27 ° С. Condiții confortabile pe mare pentru o înot lungă, cu toate acestea, dezvoltarea microbilor într-un astfel de mediu este posibilă. Chiar și căldura plăcută a mării devine periculoasă bacteriană.