Cum să reporniți Android

Marea majoritate a gadgeturilor moderne sunt lansate pe baza sistemului de operare Android. Nu există un singur sistem de operare care să nu dea o eroare sau să nu apară erori pe termen scurt, așa că ar trebui să vă amintiți cum să reporniți smartphone-ul pe Android. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de problemele din program dacă a fost o eroare întâmplătoare.

Cum să reporniți pe Android

Android este o opțiune bună pentru gestionarea dispozitivelor mobile, dar adesea se produc blocaje, înghețuri, erori. În cel mai rău caz, dispozitivul nu mai răspunde la orice acțiuni ale utilizatorului, deci trebuie să știți cum să reporniți Android-ul. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza mai multe instrumente furnizate de creatorii telefonului sau tabletei. Există două opțiuni principale pentru această procedură:

 • standard - nu implică pierderea de date, eliminarea programelor din gadget;
 • resetare tare - o repornire completă cu o resetare la setările din fabrică, toate datele de pe telefon dispar (cardul sd nu este afectat), aplicațiile sunt șterse.

Reporniți ușor fără pierderi de date

Această opțiune, cum să resetați la Android, funcționează bine dacă eroarea din software nu este fatală, telefonul a început să „încetinească” sau să înghețe atunci când îndeplinește anumite sarcini, dar funcționează în continuare. Asta nu înseamnă că acestea sunt cazuri rare, dar nu sunt critice și pot fi ușor remediate. Opțiunea 1, cum să reporniți Android:

 1. Țineți și mențineți apăsat butonul de pornire (butonul de alimentare) timp de câteva secunde.
 2. Așteptați să apară caseta de dialog. De regulă, se propune oprirea acestuia. „plecați offline” sau „reporniți” telefonul.
 3. Faceți clic pe elementul dorit și așteptați repornirea dispozitivului.

Rețineți că viteza meniului poate depinde de complexitatea erorii de sistem. În unele cazuri, trebuie să așteptați 5 până la 10 secunde. Această opțiune ajută toate modelele moderne de telefon (Samsung, Fly, Sony, HTC etc.), cu condiția ca ecranul să afișeze informații și telefonul să răspundă la apăsările de taste. Dacă acest lucru nu se întâmplă și nu doriți să pierdeți date de pe dispozitiv, puteți utiliza o metodă mai radicală - îndepărtați și reporniți bateria. Acești pași vor reporni dispozitivul.

Resetare rapidă cu Android și ștergere de date și aplicații

În cazul unor defecțiuni grave ale sistemului care pot provoca aplicații terțe, viruși sau erori la efectuarea unor operațiuni, trebuie să știți cum să reporniți cu greu Android-ul. Această metodă implică o curățare completă a dispozitivului, resetarea la setările din fabrică: toate datele dvs. de pe dispozitiv vor fi șterse complet, permanent. Prin urmare, se recomandă să faceți o copie de siguranță a întregului conținut din memoria dispozitivului (acest lucru nu se aplică cardurilor SD).

Motivul acestui comportament devine adesea o „gunoi” diferit, care se formează în timpul funcționării sistemului de operare. Procedura pentru a face o resetare hard pe Android nu este diferită, indiferent dacă aveți Lenovo, Samsung sau Sony. Algoritmul rămâne același:

 1. Accesați meniul de setări al dispozitivului.
 2. Găsiți elementul care poartă numele Arhivare și Resetare.
 3. Faceți clic pe „Resetare date”. Numele poate fi ușor diferit, de exemplu, „Resetare la setările din fabrică”.

Această opțiune vă va readuce Android-ul la starea inițială, ca și cum l-ați cumpărat doar în magazin. Toate fișierele reziduale, aplicațiile blocate și alte „junk” vor dispărea, sistemul va funcționa din nou corect, fără înghețuri, eșecuri. Toate datele dvs., autentificările, parolele, aplicațiile descărcate vor fi șterse. Veți putea utiliza această funcție doar dacă puteți porni telefonul și accesați meniul. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să utilizați meniul Recuperare.

Aflați mai multe, cum să verificați smartphone-ul pentru viruși.

Reporniți Android pe telefon sau tabletă prin Recuperare

Uneori, o tabletă sau un smartphone îngheață atât de mult încât nu există nicio modalitate de a le activa. Cu astfel de probleme, trebuie să știți cum să reporniți complet Android-ul. Există un mod special de recuperare, care este lansat folosind o combinație de butoane funcționale pe dispozitiv. Pentru diferite modele de dispozitive pot fi programate diferite combinații și secvență de clicuri, le puteți găsi pe site-urile oficiale ale dezvoltatorilor sau în instrucțiuni. De regulă, este programată o apăsare simultană a butoanelor de volum și de alimentare. Cum să reporniți Android pe telefon:

 1. Fixați combinația necesară pentru modelul dvs. de smartphone.
 2. În meniul care apare, mișcarea se efectuează cu butoanele de scădere, creșterea volumului.
 3. Găsiți linia „Șterge date” sau „Resetare din fabrică”, confirmați selecția cu butonul de pornire.
 4. Așteptați până când sistemul revine la starea inițială.

Video: cum să faceți o resetare hard pe Android