Cum să-ți găsești strămoșii și să înveți genealogia

Uneori încearcă să creeze un arbore genealogic al familiei sale din plictiseală, o persoană descoperă o mulțime de lucruri misterioase și interesante. A afla soarta rudelor tale, a-i cunoaște pe urmașii lor este o modalitate de a-ți cunoaște mediul și chiar tu. Cum să găsești rude vii și să găsești strămoși îndepărtați după nume?

Cum se face un copac genealogic

Timpul nu poate fi ținut, dar puteți găsi lucruri iconice și amintiri înregistrate în decenii și secole trecute. Cum să găsiți strămoșii cu numele de familie pentru a alcătui arborele genealogic al unei familii:

 1. Arhiva de domiciliu. Într-o astfel de arhivă sunt stocate: fotografii, albume, înregistrări, documente. Dacă acesta este un mediu apropiat, există dovezi despre căsătorie, naștere, moarte. Documentele despre obținerea învățământului au valoare în colectarea informațiilor: certificate, diplome, certificate. Pentru a simplifica imediat sarcina, luați în considerare cele două ramuri ale genealogiei - maternă și paternă - separat. Colectați toate informațiile în două dosare pentru a evita confuzia. Originalele nu trebuie transportate cu tine, păstrează-le într-un loc sigur și pentru tine este mai bine să faci fotocopii ale documentelor.
 2. Un sondaj asupra rudelor. Pentru a obține cât mai multe informații, o astfel de procedură se realizează într-un cadru informal: o seară de amintiri în familie, o vacanță. Un înregistrator vocal și o listă de întrebări pre-compilate sunt cei mai buni ajutoare pentru că rudele pot argumenta, întrerupe dorința de a spune ceva, de aceea este important să nu pierdeți lucrurile mărunte.
 3. Arhive. Astfel de baze de date există încă, dar pentru a clarifica informațiile din ele, trebuie să cunoașteți numele complet, anul nașterii persoanei, locul în care s-a născut.
 4. Surse de internet. Rețelele de socializare, tot felul de site-uri de căutare a rudelor vă pot împinge către persoana iubită.

Iată un exemplu despre cum să găsiți rude și să creați un arbore genealogic.

Cum să găsiți rude după nume-

Dacă sondajele și căutările în arhivele de domiciliu nu au dezvăluit informațiile necesare, atunci merită să încercați metode mai moderne. Cum să găsiți strămoșii după nume pe Internet:

 1. FamilySpace. Acest portal are multe sfaturi pentru a găsi informații despre cei dragi. Un site special creat în aceste scopuri vă va spune cum să găsiți rapid strămoșii după nume, și copiii și nepoții lor - de profesie, regiunea în care persoana trăiește, lucrează sau a trăit anterior. În cazul în care căutarea nu a reușit, trebuie doar să verificați în mod regulat mai multe, site-ul este adesea actualizat.
 2. Rețelele de socializare. Acum, mulți oameni de vârste diferite creează pagini cu resurse populare. Următoarele site-uri aparțin acestor resurse: Odnoklassniki, Facebook, Vkontakte, Mail.ru, Instagram.
 3. Directoare online. Aici, informațiile despre locația persoanei căutate vor fi mai relevante. Astfel de directoare sunt puțin orientate spre căutare după nume.

Cum să-ți găsești rădăcinile după nume, folosind cărți

Arborele genealogic poate fi extins semnificativ cu informații despre mai mulți strămoși străvechi. Adesea, erau oameni remarcabili care au experimentat ascensiuni și nu numai în contextul vieții personale, ci și a întregului stat. Publicațiile mari sunt considerate cele mai faimoase surse care păstrează memoria veșnică. Ce arhivă a persoanelor decedate cu prenumele care au participat la evenimente semnificative merită vizualizată:

 1. Cartea de memorie All-Russian este cea mai mare sursă de strămoși nu numai a locuitorilor Federației Ruse, ci și a URSS-ului dezintegrat. Această carte conține o bază de date uriașă a cetățenilor care au participat la ostilitățile din 1941-1945. Au grupat numele strămoșilor lor la locurile de recrutare. Acolo puteți afla despre meritele militare și vitale, locul înmormântării unei persoane. Peste 750 de volume dezvăluie informații importante despre războinici.
 2. Cartea de memorie a victimelor represiunilor politice. Colecția de volume acoperă 25 de regiuni ale fostei URSS și include informații despre persoane de naționalitate poloneză, evreiască.
 3. Ediții și materiale de referință: „Anexele la lucrările comisiilor de redactare pentru întocmirea Codului asupra țăranilor care ies din iobăgie”, „Calendar sau lunile cu tabloul funcționarilor din stat pentru vara… de la Nașterea Domnului Hristos”, „All Moscow. Adresa și cartea de referință "," Toată Rusia. Cartea rusă a industriei, comerțului, agriculturii și administrației. "

Cum să-ți găsești strămoșii în arhive

Procedura pentru lucrul independent în arhivă cu privire la modul de a găsi strămoșii dispăruți după nume:

 1. Precizați perioada de căutare și accesați biroul de registru. Acolo trebuie să trimiteți o solicitare pentru a căuta informațiile necesare sau a veni în persoană, nu există nicio sală de lectură în această instituție.
 2. Arhivele nu sunt doar în oficiul registrului, ci și în instituțiile medicale de învățământ.
 3. Studiați cu atenție sursele: metrici, tablouri confesionale, inventare ale persoanelor care locuiesc în casă, recensământul anilor diferiți, cărți de descărcare (programări la locul de muncă), documente consolidate, analize.

În biroul registrului

Arhivele oficiului de registru ar trebui, de asemenea, studiate dacă ați deja căutat cu atenție strămoșii dvs. cu numele de familie în arhive. Trebuie să știți numele exact, patronimic, prenumele persoanei. Cererea trebuie trimisă în regiunea în care a fost sau se află cetățeanul dat. Instituția oferă informații despre:

 • data nașterii unei persoane, locul, părinții săi;
 • înregistrarea căsătoriei;
 • prezența copiilor;
 • locul de înregistrare;
 • moartea persoanei căutate.

Căutați rude după nume în străinătate

Dacă căutarea strămoșilor din arhive se referă la perioade mai îndepărtate, acum puteți găsi rude care au plecat să locuiască în străinătate. Cum se face:

 1. Verificați dacă aveți cu adevărat rude în străinătate, prenumele lor, ora plecării în străinătate, starea civilă, copiii și regiunea în care au plecat. Dacă nu cunoașteți țara, atunci începeți cu cele mai populare unde merg compatrioții dvs. (SUA, Canada, Israel).
 2. Pentru a căuta aveți nevoie de o bună cunoaștere a unei limbi străine.
 3. Puteți găsi rude prin motoarele de căutare globale (Google), rețelele de socializare (Facebook, Vkontakte, Odnoklassniki).

Opinii

Irina, 25 de ani - De unde îi cunosc pe strămoșii mei după nume în arhive? Du-te la locul unde au trăit înainte. Noii proprietari îți pot spune o mulțime de informații utile sau te pot direcționa către o persoană, o sursă care îți va dezvălui secretele care te-au îngrijorat. Datorită acestei căutări, am aflat despre viața bunicii mele și a soțului ei, care au dispărut din rudenie.
Makar, în vârstă de 36 de ani - Am format un copac genealogic și ne-am îndreptat către bunica noastră. Datorită fotografiilor, diverselor povești, am completat imaginea care lipsea și am aflat multe fapte interesante. Nu puteți găsi surse de arhivă mai bune decât rudele. Puteți comanda un studiu, contactați centrul de căutare, un program de televiziune, dar mai interesant de unul singur.
Oleg, 28 de ani - Tatăl nu a vorbit niciodată despre rudele noastre de pe linia lui, așa că am decis să mergem la un specialist care va colecta toate informațiile. În același timp, am putut, prin înregistrarea gratuită în rețelele de socializare și portaluri, să găsim o legătură cu unii dragi. Nimeni nu te deranjează să iei și să înveți ceva nou despre tine și familia ta.