Sancțiune pentru conducere fără asigurare

Atunci când cumpără un vehicul, fiecare șofer se confruntă cu problema poliței de asigurare de răspundere civilă obligatorie de la terți. Mulți își permit să călătorească fără ea mai mult de 10 zile permise. Câți șoferi - există atât de multe motive, dar toți sunt pedepsiți cu amenda administrativă.

Ceea ce călărește fără asigurare

Polița de asigurare nu este disponibilă în mai multe cazuri:

 • polița este emisă, dar șoferul nu o are;
 • conducerea unei persoane al cărei nume nu se află în interiorul documentului;
 • hârtia nu a fost întocmită;
 • Documentul este expirat.

Prezența unei polițe de asigurare este obligatorie și este reglementată de următoarele documente:

 • Reguli de trafic;
 • Legea federală nr. 40;
 • Codul infracțiunilor administrative ale Federației Ruse.

Fără penalități de asigurare

Cu mulți șoferi, se întâmplă că se află în interiorul unui vehicul fără hârtie de asigurare. Cu toate acestea, documentul este întocmit, este valabil, dar șoferul îl uită acasă. În acest caz, reprezentantul poliției rutiere poate da un avertisment automobilistului sau poate aplica sancțiuni împotriva sa - o amendă monetară. În 2019, penalitatea pentru lipsa asigurării în interiorul vehiculului este de 500 p.

Pedeapsă de asigurare întârziată

După cum știu majoritatea șoferilor care întocmesc documente de asigurare, o poliță de asigurare auto este emisă pentru exact 1 an. Șoferii care nu vor folosi mijloacele de transport în toată această perioadă pot scurta valabilitatea OSAGO. De exemplu, camioanele aranjează o asigurare auto din aprilie până în septembrie. Asigurarea în astfel de condiții va costa mai puțin, cu toate acestea, nu este permisă exploatarea autoturismului într-o perioadă nespecificată de document.

Mulți sunt interesați de cât poți călări după încheierea asigurării CTP. Această perioadă este mai bine să nu aștepți, ci să începi să emiti un formular nou în avans. Dacă inspectorul vă convinge de mișcare în acest moment, el are dreptul să vă arate o amendă pentru conducere fără asigurare în sumă de 500 r. Când formularul de asigurare a expirat, de exemplu, ai uitat să reînnoiești polița, încălcarea este considerată mai gravă. Apoi, șoferul neglijent va fi amendat în valoare de 800 p.

Pentru conducere fără asigurare pe un alt vehicul

În timp ce conduceți, pot apărea diferite situații. De exemplu, un motorist nu își poate controla vehiculul. Dacă există o persoană în apropiere care este capabilă să conducă o mașină, dar nu este scrisă în document, el poate conduce. Cu toate acestea, aceasta este considerată o încălcare. În acest caz, poliția rutieră vă poate percepe o amendă pentru un șofer care nu este inclus în asigurare. Suma acestei plăți va fi de 500 de ruble.

Pedeapsa pentru lipsa asigurării

Până în prezent, există șoferi care, cu bună știință, nu doresc să cumpere o poliță de asigurare auto. În acest caz, absența unui document este considerată neîndeplinirea obligațiilor unui cetățean de a-și asigura răspunderea. O persoană care, evident, nu are nicio asigurare este un intrus. Este demn de amintit tuturor celor care își conduc mașina. Drept urmare, puteți obține o amendă pentru conducere fără asigurare, egală cu 800 p.

Care este pedeapsa pentru asigurarea întârziată în caz de accident

Când călătoriți fără documente, aveți un risc constant de a obține o amendă pentru conducere fără asigurare, deoarece aceasta este considerată o încălcare a traficului. În special un accident va trebui să fie cheltuit în caz de accident. În această situație, nu contează dacă ești vinovatul sau victima. O amenda este aplicată unui automobilist pentru absența unei polițe de asigurare, care este de 800 de ruble.

Dacă ați devenit vinovatul accidentului, pe lângă amenda pentru conducerea fără asigurare, trebuie să plătiți singuri daunele cauzate vehiculului victimei. Plata compensației morale este, de asemenea, plătită din propriul portofel. Valoarea daunelor va fi stabilită de o comisie independentă, la care victima are dreptul să solicite. Fondurile vor fi recuperate de la făptuitor prin intermediul instanței, astfel încât astfel de situații să fie cel mai bine evitate.

Cum și unde să plătească o amendă pentru conducere fără asigurare obligatorie de răspundere civilă a unei terțe părți

Există mai multe modalități de a plăti o taxă de administrare fără un formular de asigurare. De exemplu, folosind internetul:

 • pe site-ul oficial al poliției rutiere;
 • printr-un site de servicii guvernamentale;
 • la Sberbank Online;
 • folosind serviciul de portofel electronic.

Pentru a plăti o amendă pentru conducere fără asigurare, trebuie să completați un formular special pe site-ul selectat. După verificarea tuturor datelor, transferați fondurile. Formularul trebuie să includă numărul chitanței pe care inspectorul ți-a dat-o. O plată efectuată în acest fel vă va salva de la a fi la coadă, cu toate acestea, puteți pierde bani suplimentari la comisioane. În plus, nu veți primi confirmarea primirii fondurilor.

De asemenea, este posibil să efectuați o plată prin intermediul unei bănci. Persoanele care nu sunt obișnuite să aibă încredere în Internet sau prin SMS banking pot plăti o amendă pentru conducerea fără asigurare la bancă. nuanțe:

 1. Nu orice bancă furnizează acest serviciu. Este ușor să stabiliți ce instituție financiară să vizitați este utilizând site-ul federal al Trezoreriei.
 2. Plata fără comision este imposibilă, dar este mică, este mai mică de 50 de ruble.
 3. Banca vă va emite un cec care confirmă tranzacția, care vă va oferi garanții suplimentare că recuperarea va fi rambursată.

Există o penalitate pentru conducere fără asigurare

Mulți le pasă de ceea ce amenință să călărească fără asigurare. Astăzi, această încălcare este pedepsită cu o penalitate monetară, a cărei valoare este determinată de motivul pentru care politica lipsește. Un șofer nu poate primi mai mult de 2 chitanțe pe zi. O altă penalitate pentru nerespectarea răspunderii asociate asigurării nu este prevăzută. Un proces îl așteaptă pe proprietarul mașinii dacă este vinovatul accidentului și nu a găsit hârtie de asigurare.

Video: Călătorie fără CTP

Opinii

Andrey, 32 de ani: - M-am confruntat cu o problemă la aplicarea unei polițe de asigurare auto, a trebuit să plec fără ea. De câteva ori m-am întâlnit cu un ofițer de poliție rutieră, am intrat în diferite situații. M-au eliberat de câteva ori, am luat cu mine o cerere pentru un document și poliția rutieră știa despre situația cu proiectarea. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, a fost plătită o amendă.
Vasily, 40 de ani: - Polițistul rutier s-a oprit, am condus codul fără document, am uitat hârtia acasă. Inspectorul a fost politicos, m-a ascultat atent și a verificat dacă am o asigurare obligatorie de răspundere civilă în baza de date. Rezultatul conversației a fost doar un avertisment, dar în viitor voi acorda atenție, nu lăsați polița de asigurare acasă: nu vreau să plătesc penalitatea.
Dmitry, 43 de ani: - Recent am devenit participant la un accident și am primit asigurare. Noroc că nu am fost găsit vinovat. Am coborât cu o sancțiune de 800 de ruble. M-am dus imediat și mi-am asigurat mașina. Călătoria cu polița de asigurare a devenit mult mai calmă, există mai puține motive de îngrijorare într-o întâlnire neașteptată cu inspectorul.