Mers pe jos pentru pierderea în greutate - rezultate și recenzii. Tehnica mersului cu pierderea în greutate

În ciclul angajării zilnice, nu se poate găsi timp pentru a-și menține corpul într-o stare fizică bună, de aceea este necesar să căutați o alternativă la sală. Mersul pentru pierderea în greutate este un mod real de a pierde în greutate și de a vă menține în formă. În acest articol, veți afla ce beneficii va aduce acest exercițiu, cât de mult puteți arunca și cum să „mergeți” corect.

Beneficiile mersului pe jos pentru pierderea în greutate și sănătate

Mersul este bun pentru starea fizică și mentală a corpului:

 1. Presiunea arterială se normalizează.
 2. Scade colesterolul.
 3. Îmbunătățește producția de insulină.
 4. Oasele sunt întărite.
 5. Riscul de boli ale sistemului cardiovascular este redus.
 6. Volumul de masă musculară este crescut și menținut.
 7. Efectele stresului sunt slăbite.

Pentru a consolida sănătatea, trebuie să faceți 2 mii de pași zilnic - aceasta este de aproximativ 2 km. Creșterea treptată a ritmului și distanței parcurse, aduceți numărul de pași la 10 mii. Din acest moment, procesul de pierdere în greutate va începe. Creșterea numărului de pași merită treptat - adăugând 100-200 fiecare. Obțineți un pedometru pentru a măsura numărul exact de pași făcuți. Schimbați hainele într-o formă confortabilă, atletică și încălțăminte în adidași.

Cât puteți pierde kg în timp ce mergeți?

În timp ce merge, o persoană aruncă de la 3 la 8 kg pe lună. Nu puteți începe o grevă a foamei. Trebuie să mâncați regulat în porții mici de 4-6 ori pe zi. Pentru ca efectul să apară mai rapid, trebuie respectate o serie de reguli simple:

 1. Clasele trebuie să fie regulate.
 2. Un timp de antrenament de 30 de minute este de 1 oră.
 3. Ei bine, dacă primiți adidași cu deprecierea.
 4. Cel mai bun moment pentru ore este dimineața. Încă nu ați avut timp să mâncați carbohidrați care ard rapid, ceea ce înseamnă că grăsimea va dispărea mai repede. O plimbare de dimineață după un mic dejun ușor este permisă, seara nu mai devreme de 2 ore de la mâncare și nu mai târziu de 1-2 ore înainte de culcare.
 5. Primele 30 de secunde Mergeți într-un ritm constant pe călcâie. Așa că dați corpului un semnal pentru a se pregăti de sarcină, altfel glicogenul va fi ars.
 6. Următoarea etapă este de 30-60 de minute în timp. Viteza ta în acest moment este de 6 km / h.
 7. În ultimele 5 minute. exercițiu, mergeți într-un ritm liniștit.

Tipuri de plimbare cu slăbire

Mersul este potrivit pentru persoanele cu diferite niveluri de fitness fizic. Trebuie doar să alegeți tipul potrivit pentru dvs.:

 • Rapid.

Un fel de mers pe jos este potrivit pentru persoanele ocupate care nu au timp să viziteze sala de sport. Acest exercițiu merită început dacă există dorința de a avea grijă de dvs. și există o abatere în sănătatea dvs. Mersul pe bandă nu dă o sarcină mare asupra corpului. Viteza în timpul exercițiului ar trebui să atingă 7-8 km / h.

 • Pe loc.

Cel mai bine este să începeți o clasă cu acest exercițiu. Principala caracteristică este să începi mișcarea ritmică la fața locului, ridicând genunchii în sus la nivelul pieptului. În timp ce vă încălziți, respirați adânc: inspirați aerul cu nasul și expirați cu gura. Așa că saturați sângele cu oxigen, pregătind corpul pentru o încărcătură viitoare.

 • Scandinave.

Această tehnică este disponibilă persoanelor de toate vârstele. De-a lungul anilor, medicii pot interzice alergarea să se mențină în formă, dar mersul nordic nu are contraindicații similare. Pentru a merge corect, nu ai nevoie decât de bețe și haine sport. Exercițiul este ca o excursie la schi: faci un pas cu piciorul drept, în același timp arunci mâna stângă cu un băț, sprijinindu-te de el și invers.

 • Pe scări.

Exercitiul este accesibil, dar are contraindicatii. Dacă aveți răni la genunchi sau aveți picioarele rupte, atunci mersul pe scări pentru a pierde în greutate este mai bine să nu faceți. Dacă nu există astfel de probleme de sănătate, atunci 10 mii de pași de-a lungul etapelor vor ajuta la întărirea feselor, a sistemului cardiovascular și la creșterea consumului zilnic de calorii. Verificarea dacă păstrezi ritmul corect este simplu: oprește-te și încearcă să spui ceva cu voce tare. Dacă acest lucru reușește ușor și fără o respirație evidentă - faceți totul bine.

 • Sport.

Dacă alergarea dă o încărcătură pe inimă și este contraindicată persoanelor cu o încălcare a sistemului musculo-scheletic, atunci mersul rapid este permis pentru toată lumea. Exercitiile fizice vor ajuta la pierderea in greutate, la cresterea rezistentei, la saturarea creierului cu oxigen. Pasul trebuie să fie mai lung și mai rapid decât în ​​timpul unei plimbări normale. Îndepărtând un picior de pe sol, trebuie să puneți imediat al doilea pe suprafață - contactul cu solul trebuie menținut constant. Viteza de mers poate atinge 9 km / h.

 • Cu tensiune musculară în fese.

De îndată ce ridicați piciorul de pe sol, este necesar să strângeți fesele. Spatele trebuie să fie drept și relaxat. Exercitiile fizice intaresc si intaresc muschii gluteali mici si mari.

 • Înainte înapoi.

O alegere bună pentru cei care doresc să consolideze mușchii feselor și spatelui. Trebuie să stați pe o suprafață plană, să puneți mâinile pe curea, să trageți în stomac, să îndreptați și să începeți să vă deplasați cu accelerare treptată.

Mersul nordic cu bastoane

Pentru a începe mersul nordic, trebuie să cumpărați bețe pentru antrenament. Costul acestei unități variază de la 1000 la 4000 de ruble. De asemenea, ar trebui să înveți regulile de bază ale mersului nordic:

 1. Spatele ramane plat.
 2. Mișcare ca și cum schiți: mișcați simultan piciorul drept și brațul stâng, apoi invers.
 3. Ca o sarcină suplimentară, înlocuiți exercițiul pentru sărituri cu alergarea și mișcările piciorului drept cu bastonul drept și invers.
 4. Piciorul cade mai întâi pe călcâie, apoi pe degetul de la picior.
 5. Miscati-va uniform.
 6. Primele lecții nu durează mai mult de 25 de minute. Măriți încărcarea treptat.

Mergând pe scări

Înțelesul încărcărilor este că ascensiunea și coborârea de-a lungul treptelor trebuie efectuate pe un teritoriu necunoscut. Pasul de pe scări are înălțimi diferite. Acest lucru va crește sarcina, va antrena mușchii picioarelor, absului, spatelui, plămânilor și sistemului cardiac. Înainte de a efectua exercițiul fizic, mușchii trebuie să fie încălziți, doar atunci rezerva de grăsime va trece la „consum”. Timp de antrenament - cel puțin 30 de minute. Pentru a intra în ritm, merită să începeți cu 15-20 de minute.

Mersul cu exerciții fizice acasă

Combinarea mersului cu mișcarea și exercițiile suplimentare merită când ați ajuns deja sau ați străbătut 30 de minute. Este eficient să efectuați întinderi la domiciliu în intervalul de 15-20 de minute de alergare. Dacă aveți scopul de a combina mersul pe jos cu mersul clasic rapid, alegeți un traseu cu modificări de altitudine.

Exercițiile complexe intervale implică mersul activ, timp de 10 minute, care este înlocuit cu exerciții. Apoi începeți să rotiți mâinile: de 10 ori înainte și înapoi, 4 repetări. După ce ridicați mâinile în lateral, efectuați viraje (de 40 de ori). După ce am dezvoltat spatele și brațele, ne îndreptăm spre genunchi. Exercițiu de mers pe jos în loc. Faceți 40 de pași. Continuă antrenamentul de alergare. Efectuând totul corect, rezultatul va fi vizibil în ziua 5.

Brisk mergând

Pe o banda de alergare, puteți controla viteza, încărcarea, înclinarea. În timpul unei pauze de la mersul pe hol, este convenabil să folosiți un dispozitiv de cântărire pe mâini. Mersul pe o banda de alergare ar trebui să dureze cel puțin o oră. Este important ca jumătate (sau mai multe) din timpul de antrenament să vă aflați în zona frecvenței cardiace țintă. Dacă nu puteți ridica indicatorii, încercați să măriți panta.

Video: Tehnica de mers corect pentru pierderea în greutate

Doriți să vă transformați mersul într-un antrenament profesional și eficient pentru pierderea în greutate? Urmăriți un videoclip în care un instructor profesionist vă va spune unde să începeți cursurile, cum să mergeți, ce pantofi să alegeți, ce să beți în timpul antrenamentului și în ce mod. Bucurați-vă de vizionare:

Feedback cu privire la rezultate

Marina, 29 de ani "Am fost pe diete, făceam fitness, dar nimic nu m-a ajutat. Am decis să văd un medic, iar el m-a sfătuit să merg repede. Metoda a venit perfect! Greutatea a început să dispară rapid. Și acum sunt în formă excelentă de 3 ani acum" .
Olga, 43 de ani. "În tinerețe am fost angajat în gimnastică și jogging. Acest lucru a fost suficient pentru a-mi menține corpul în formă bună. Dar acum 4 ani, terapeutul meu a interzis joggingul din cauza stresului ridicat pe inimă. Alternativa a fost aleasă repede - mersul pe jos. Eu folosesc metoda intervalului de antrenament. "Intervalul de timp este accelerat, apoi încetinit. Este important ca nu doar să-mi păstrez corpul în formă, dar să devin și mai calm după antrenament."
Vadim, 25 de ani. "Sunt complet mulțumit de corpul meu. Lucrez regulat la sală. De curând am aflat despre avantajele mersului. Când merg la serviciu, îmi pun adidași, iau haine de lucru în rucsac și merg pe jos. Am cumpărat un pedometru și vreau să aduc exerciții de dimineață în sistem. "
Alexandra, 27 de ani "Prietenii mei au început mersul nordic și s-au oferit să mă alăture. La început am fost sceptic în legătură cu această idee, dar după ce am încercat o dată, m-am îndrăgostit doar de acest antrenament. După o săptămână am aruncat 1,5 kg! La început mușchii mă dureau, dar apoi Sunt obișnuit și simt doar ușurința plăcută după antrenament. "