Cum să vă îmbrăcați un brad de Crăciun dacă există o pisică în casă - opțiuni sigure de design

Principalul simbol al Anului Nou este un brad de Crăciun strălucitor cu lumini, decorațiuni strălucitoare și dulciuri. Tradiția de a decora un copac pentru sărbători este de neclintit pentru mulți, dar nu este ușor de urmărit dacă există o pisică în casă.

Cum să protejezi un brad de Crăciun de o pisică

Un copac îmbrăcat aproape niciodată nu lasă animale de companie indiferente. Le este dificil să treacă pe lângă bile și stele strălucitoare, panglici. Pentru a proteja atât copacul, cât și animalul iubit, urmați câteva reguli:

 1. Este mai bine să preferați un molid artificial sau un pin decât un copac viu, astfel încât pisica să nu se rănească de ace ascuțite sau otravă, având gust de ace proaspete. Un copac creat din materiale strălucitoare, cu ramuri strălucitoare, nu va funcționa, de asemenea, va atrage atenția unui animal.
 2. Luați în considerare modalitățile de a monta ferm copacul pe podea sau pe masă. Apa sau nisipul dintr-o găleată nu vor funcționa: există riscul ca animalul de companie să se otrăvească dacă bea apă de sub copac sau dacă percepe nisipul ca o toaletă. Puteți pune planta în colț pentru a crea suport suplimentar, a o fixa pe tavan. Nu așezați copacul lângă rafturi, dulapuri, dulapuri: cu ajutorul lor va fi mult mai ușor pentru o pisică să urce în vârf. Fixează copacul pe un trepied greu, pe care pisica nu îl poate mișca.
 3. Copacul de Crăciun acasă cu o pisică ar trebui să fie mic și compact.
 4. Dacă este posibil, închideți camera noaptea și când plecați de acasă pentru a restricționa accesul animalului la copac fără controlul dvs.
 5. Pisicilor nu le place mirosul de citrice, așa că puteți aplica ulei esențial de portocală, lămâie, grepfrut pe conuri sau ramuri. Aroma lor va speria animalul de companie.
 6. Încercați să faceți decorația fără pisică, astfel încât să nu fie tentat să se joace cu bile sau cu tinsel. Dacă animalul de companie este încă prezent, acționați rapid și în tăcere. Opriți încercările lui de a alungi o panglică sau de a trage o jucărie dintr-un copac.
 7. Dacă o pisică sare pe un copac de Crăciun, pulverizează-l cu apă dintr-o sticlă de pulverizare și strigă strict.

Cum să decorați un brad de Crăciun

Alegeți decorațiunile de Crăciun nu prea zdrobitoare, fără paiete, pentru a nu atrage atenția în plus a pisicii. Agățați decorațiunile bradului de Crăciun cu panglici mai sus sau refuzați-le cu totul. Arborele de Crăciun poate fi strecurat cu conuri la baza trunchiului, va fi neplăcut pentru animal să meargă pe ele cu labele.

Ce jucării să dea preferință

Decorațiunile de pe NG sunt atât de diverse încât este posibil să alegeți opțiuni frumoase, festive, dar sigure pentru animale. Un copac creativ nu trebuie să fie luminos și strălucitor. Mai bine să decorați:

 1. Cumpărați bile și jucării de rupt, acoperite cu vopsele sigure, netoxice.
 2. Dacă vă place tinkering, meșteșuguri de hârtie, papier-mâché va face;
 3. Puteți ridica idei pentru bijuterii din țesături moi, dar fără a atârna fire.
 4. Arcurile îngrijite arată frumos dacă le legați direct de ramurile pomului de Crăciun.
 5. Alegeți bijuterii doar cu elemente de fixare de calitate bună: metal, fire rezistente pentru agățare.
 6. Dacă doriți să instalați un asterisc pe partea de sus a copacului, alegeți un model care nu este realizat dintr-un material strălucitor și asigurați-l cât mai sigur.

Cum să fixați în siguranță jucăriile

Bijuteriile frumoase și sigure reprezintă doar jumătate din luptă: este important cât de sigur sunt atașate de ramuri. Montare care funcționează cel mai bine:

 • bucle metalice;
 • cârlige pentru bile din sârmă, învelite pe crengi cu clește. Pot fi realizate independent;
 • fire care sunt dificil de rupt (puteți lua o linie de pescuit sau monofilament).

Ce nu poate fi folosit pentru decorarea bradului de Crăciun

Dacă aveți un animal de companie, alegeți decorațiunile de Anul Nou, ținând cont de tot felul de riscuri. Renunțați la următoarele idei de bijuterii:

 1. Tinsel, ploaie, diverse margele decorative cărora pisicile le place să mestece. Ele amenință sănătatea și viața animalului, deoarece înfundă stomacul și provoacă obstrucție sau sufocare intestinală.
 2. Luminile cu diode, lumânările adevărate sunt bune pentru un brad creativ de Crăciun, dar periculoase pentru un animal. Răsturnând o ghirlandă, o pisică poate provoca un scurtcircuit și poate suferi șocuri electrice. O lumânare răsturnată este adesea cauza unui incendiu.
 3. Sculptate cu foarfece și jucării de pâslă originale cusute sunt mai potrivite pentru decorarea interiorului în locuri unde pisica nu va putea sări.
 4. Hârtie care ruginește și strălucește.
 5. Panglici, în special pe nivelurile inferioare.
 6. Zăpada artificială este o idee proastă pentru decorare.
 7. Jucării de sărbătoare cu colțuri ascuțite sau piese de cusătură.
 8. Mirosul de mentă și ciocolată provoacă o pisică, de aceea este mai bine să folosiți dulciuri frumoase, dar înăbușitoare în ambalaje, fructe uscate în ziua de Anul Nou pentru a decora masa și nu bradul de Crăciun.