Antibiotice pentru durerea de dinți și boala gingiilor - nume

Dezvoltarea de complicații infecțioase cu o serie de probleme dentare duce adesea pacienții la nevoia de a plăti pentru opțiuni de tratament scumpe. Utilizarea la timp a antibioticelor va ajuta la evitarea acestui lucru. O gamă largă de agenți antibiotici necesită o abordare competentă și cunoașterea caracteristicilor fiecărui medicament.

Indicații pentru utilizarea antibioticelor în stomatologie

Necesitatea tratamentului cu antibiotice depinde de natura infecției și de capacitatea organismului de a rezista la curs. Principalele motive pentru prescrierea antibioticelor includ:

 1. Când cariile avansate amenință pulpita, stomatologul poate prescrie antibiotice pentru a limita răspândirea procesului patologic. Antihistaminicele sunt prescrise pacientului, suplimentând eficacitatea administrării antibioticelor.
 2. Odată cu dezvoltarea procesului inflamator al țesuturilor parodontale (parodontită), terapia cu antibiotice poate distruge cele mai simple, anaerobe gram-negative din cavitatea bucală. Pentru tratament, se folosesc diferite forme de dozare de medicamente: geluri, unguente, injecții intramusculare și intravenoase, tablete.
 3. Reproducerea agenților patogeni, imunitate slabă, carii și placă poate duce la dezvoltarea gingivitei. După detectarea în laborator a sensibilității microbilor la antibiotice, se prescrie un curs de tratament. Practic, medicamentele antibiotice sunt utilizate pentru forma catarhală a gingivitei.
 4. Apariția acumulărilor purulente în interiorul mucoasei bucale provoacă apariția unei fistule. Procesul are loc datorită înmulțirii bacteriilor gram-negative anaerobe, streptococi, stafilococi, Pseudomonas aeruginosa sau Escherichia coli. Cursul de tratament al antibioticelor prescrise de medic va ajuta, de asemenea, să facă față infecției, care sunt de asemenea utilizate în implanturile dentare.
 5. Inflamarea țesutului conjunctiv din jurul rădăcinii dintelui se numește parodontită. Debutul bolii este o consecință a traumelor dentare, o complicație a pulpitei, carii, erorilor în tratamentul dintelui. Dacă procesul nu este oprit, poate apărea pus. Eficiența antibioticelor pentru parodontal este resimțită după o curățare preliminară a parodontului.
 6. Rezultatul inflamațiilor de origine diferită poate fi granulomul - o cavitate a țesutului de granulare umplut cu lichid. Localizare - pe gingia de lângă rădăcina dintelui. Este important să începeți tratamentul granuloamelor în stadiile incipiente. Utilizarea antibioticelor facilitează deschiderea veziculei granulare și suprimă acumularea infecției în ea și servește la prevenirea infecției. Auto-medicația cu medicamente antibacteriene este inacceptabilă.

Tipuri de antibiotice pentru durerile de dinți

Medicii folosesc antibiotice în stomatologie, care au o gamă largă de aplicații pentru a opri creșterea și reproducerea unei infecții bacteriene mixte în cavitatea bucală. Medicamentele sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. Oral (tablete): Amoxicilină, Ciprofloxacină, Lincomicină, Metronidazol, Azitromicină, Tinidazol.
 2. Injecții: clindamicină, lincomicină, oxacilină.
 3. Geluri locale, unguente, creme: antibiotice pentru durerile de dinți Metrogil Denta, Asepta, Holisal.

Tsiprolet

Este necesar să alegeți antibiotice pentru inflamația gingiilor și a rădăcinilor dinților, în funcție de gravitatea problemei. Doar medicul stabilește dacă pacientul are nevoie de antibioterapie. Dacă acest lucru este confirmat, atunci poate fi utilizat unul dintre cele mai eficiente medicamente - Ciprolet, disponibil sub formă de soluție pentru perfuzie și comprimate (administrat oral):

 1. Acțiune: ciprofloxacina acționează asupra enzimei girază ADN și inhibă reproducerea ADN-ului bacterian. Medicamentul are un efect bactericid, rezistența la acestea se dezvoltă lent.
 2. Dozare: 500 mg de două ori pe zi, în decurs de trei zile.
 3. Contraindicații: sarcină, alăptare, copilărie, hipersensibilitate la componente.
 4. Efecte secundare: funcție renală afectată, tahicardie, febră, migrenă, vărsături, greață, dureri abdominale, flatulență, amețeli, cefalee, insomnie, confuzie, erupții cutanate, nefrită, hepatită, edem Quincke.
 5. Preț: 120 ruble la 10 comprimate de 500 mg, 70 ruble la 100 ml soluție perfuzabilă.

Ekotsifol

Antibiotice pentru inflamații dentare Ecocifolul este disponibil sub formă de tablete. Proprietățile lor:

 1. Acțiune: substanța activă ciprofloxacină dintr-un derivat chinolone suprimă ADN-ul bacterian, perturbă creșterea și divizarea bacteriilor și provoacă moartea acestora. Medicamentul are efect bactericid, toxicitate scăzută. Ca factor bifidogen, tabletele conțin lactuloză, care este fermentată prin microflora normală a colonului, stimulând creșterea bifidobacteriilor benefice și a lactobacililor.
 2. Dozare: Ecocifol se administrează oral pe stomacul gol la 500 mg de două ori pe zi, în decurs de 1-2 săptămâni.
 3. Contraindicații: medicamentul nu poate fi utilizat pentru hipersensibilitate la componente, în combinație cu tiazidă, până la 18 ani, la femeile însărcinate și care alăptează. I se prescrie cu precauție pacienților vârstnici.
 4. Efecte secundare: diaree, vărsături, greață, dureri abdominale, amețeli, oboseală crescută, anomalie în percepția durerii, transpirație, migrene, leșin, diplopie, tahicardie, scăderea presiunii, anemie, leucopenie, poliurie, retenție urinară, abces, dischinezie, obstrucție a pielii , alergii, mâncărimi ale pielii, urticarie, edem facial, artrită, tendovaginită.
 5. Prețul este de 85 de ruble pe 10 buc. 500 mg

Ciprofloxacina

Antibioticele pentru durerile de dinți sub coroană ar trebui să suprime în mod fiabil creșterea patogenului patogen și să elimine inflamația. Aceste proprietăți sunt deținute de tablete de ciprofloxacină:

 1. Acțiune: substanța activă cu același nume are un efect bactericid larg, intră în grupul fluorochinolonelor, inhibând replicarea ADN-ului microorganismelor.
 2. Dozare: Se presupune că adulții trebuie să ia 250-500 mg pe zi de două sau trei ori. Medicamentul este utilizat pe stomacul gol, cursul durează 7-10 zile.
 3. Contraindicații: deficiență de glucoză-6-fosfat dehidrogenază, colită pseudomembranoasă, sub 18 ani, alăptare și sarcină.
 4. Efecte secundare: greață, vărsături, diaree, flatulență, anorexie, amețeli, anxietate, tremur, coșmaruri, pierderi de auz, tahicardie, înroșire, hematurie, nefrită, artralgii, blistere pe piele, papule, eritem, vasculită.
 5. Pret: 10 buc. costă 120 de ruble.

Tsifran

Antibioticele pentru pulpită după extracția dinților ajută la oprirea sângerării, ameliorează inflamațiile și împiedică intrarea microbilor patogeni în țesut:

 1. Acțiune: Comprimatele Cifran conțin ciprofloxacină, care are proprietatea de a inhiba enzima girază ADN și de a perturba sinteza ADN-ului bacterian.
 2. Dozare: pentru infecții necomplicate, 250 mg de Cyfran sunt prescrise la fiecare 12 ore, în cazuri dificile, 500-750 mg comprimate trebuie luate de două ori pe zi înainte de masă, spălate cu lichid.
 3. Contraindicații: vârsta până la 12 ani, sarcina, alăptarea, intoleranța individuală la componente.
 4. Reacții adverse: dureri abdominale, diaree, vărsături, anxietate, dureri de cap, artralgii, erupții cutanate, tromboflebite, flebite, roșeață la locul injectării cu administrare intravenoasă.
 5. Cost: 10 bucăți costă 80 de ruble.

Lincomicina

Medicamentul este disponibil în capsule și fiole cu o soluție cu același component activ:

 1. Acțiune: Lincomicina cu dureri de dinți are un efect bacteriostatic, inhibă sinteza proteică a bacteriilor prin legarea la subunitatea ribozomului și formarea afectată de legături între peptide.
 2. Dozare: doza zilnică de comprimate este de 1000-1500 mg, o singură doză de 500 mg. Intramuscular se administrează la 500 mg de două ori pe zi. Durata terapiei este determinată de medic.
 3. Contraindicații: cu hipersensibilitate la componente, sarcină, alăptare, ficat, insuficiență renală, până la trei ani.
 4. Reacții adverse: slăbiciune, amețeli, hipotensiune arterială, simptome de greață, vărsături, glossită, stomatită, leucopenie, neutropenie, exudat de rană, sensibilitate la lumina soarelui, urticarie, dermatită, șoc anafilactic.
 5. 10 comprimate costă 85 de ruble, 10 fiole de 1 ml - 140.

Amoxiclav

Medicii pot prescrie Amoxiclav pentru durerile de dinți după extracția dinților. Pentru adulți, este disponibil sub formă de tablete, pentru copii - sub formă de pulbere pentru prepararea unei suspensii:

 1. Acțiune: ambele forme conțin amoxicilină și acid clavulanic, care inhibă beta-lactamazele produse de bacterii și prezintă activitate bactericidă.
 2. Dozare: pacienților cu vârsta peste 12 ani li se prescrie 375 mg la fiecare 8 ore, o suspensie de 45 mg / kg greutate corporală. Cursul nu durează cel mult două săptămâni.
 3. Contraindicații Amoxiclav: icter, funcție hepatică afectată, hipersensibilitate la peniciline, componente ale compoziției, colită, mononucleoză.
 4. Reacții adverse: pierderea poftei de mâncare, greață, diaree, vărsături, hepatită, erupții eritematoase, urticarie, prurit, eritem, dermatită, dezvoltare a superinfecției, candidoză.
 5. Prețuri: 350 de ruble pentru 14 comprimate, 100 ml costă 285 de ruble.

Ampioks

Antibioticul combinat ampiocilor pentru durerile de dinți este disponibil sub formă de capsulă care conține ampicilină și oxacilină:

 1. Acțiune: substanțele active ale compoziției sunt bactericide, rezistente la acid, rezistente la penicilină. Ambele componente nu se acumulează.
 2. Dozare: comprimatele sunt utilizate în doză de 500-1000 mg o dată, 2-4 g pe zi. Copii sub 7 ani - 100 mg / kg greutate corporală, mai tineri - 50 mg / kg greutate corporală. Doza este împărțită în 4-6 doze.
 3. Contraindicații: leucemie limfocitară, mononucleoză, hipersensibilitate la componente. Medicamentul este prescris cu precauție copiilor la mamele cu hipersensibilitate la peniciline.
 4. Efecte secundare: alergie, urticarie, înroșirea pielii, rinită, conjunctivită, febră, artralgie, superinfecție, disbioză, vărsături, diaree, greață, modificări de gust, enterocolită.
 5. Preț: 30 de capsule costă 190 de ruble.

Doxiciclina

Cu flux, Doxycycline, un medicament cu un spectru larg de acțiune, este prescris în principal. Medicamentul este bine absorbit:

 1. Acțiune: eficientă pentru inflamația oaselor și a țesuturilor moi. Dereglează sinteza proteinelor din bacteriile patogene.
 2. Dozare: în prima zi de tratament, se administrează o doză orală de 0,1 g de două ori pe zi. Apoi, doza zilnică variază în intervalul 0,1-0,2 g, în funcție de gradul procesului infecțios.
 3. Contraindicații: Doxiciclina nu este prescrisă copiilor sub 8 ani, în a doua jumătate a sarcinii și cu intoleranță la tetracicline.
 4. Efecte secundare: dispeptice. fenomene dermatologice, purulent-inflamatorii, reacții alergice, candidoză, glossită specifică, fotosensibilitate a pielii, în perioada de creștere a dinților: schimbarea culorii smalțului.
 5. Preț: 10 comprimate de 100 mg - 1 ruble, 20 comprimate - 22 de ruble.

Unitedx Solutab

Medicamentul aparține grupului de tetracicline cu un spectru larg de acțiune, este capabil să distrugă agentul patogen din interiorul celulei:

 1. Acțiunea inhibă creșterea bacteriilor.
 2. Dozare: luată cu mese. Adulților și copiilor de la 8 ani în perioada postoperatorie li se prescriu 100 mg de două ori pe zi. Cu masa corporală a copilului mai mică de 50 kg, doza este prescrisă în prima zi, în proporție de 4 mg pe kilogram, apoi doza este redusă la jumătate. Durata terapiei este de 5-10 zile.
 3. Contraindicații: nu este prescris pentru leucopenie, porfirie, insuficiență renală severă, intoleranță la componente, alăptare, 2 și 3 trimestri de sarcină.
 4. Reacțiile adverse se manifestă prin următoarele condiții: vărsături, greață, disfagie, scăderea apetitului, diaree, colită pseudomembranoasă, enterocolită, pericardită, erupții maculopapulare și eritematoase, dermatită exfoliativă, exacerbarea lupusului eritematos, fotosensibilitate, , leziuni hepatice, neutropenie, anemie hemolitică, eozinofilie, scăderea activității protrombinei, trombocitopenie, creștere benignă a intracraniene presiune, tulburări vestibulare, candidoză.
 5. Costul medicamentului: 340-370 ruble.

Reguli pentru administrarea antibioticelor

Pentru ca tratamentul cu antibiotice să fie eficient, sunt necesare câteva reguli și recomandări simple:

 1. Cursul tratamentului începe numai prin decizia medicului.
 2. Se recomandă ca înainte de începerea tratamentului să se efectueze o analiză a sensibilității agenților patogeni la medicament și a toleranței individuale a acestuia.
 3. Nu puteți opri tratamentul înainte de timp, deoarece, în caz contrar, există un risc ridicat de recidivă sub formă de infecție mai severă.
 4. Este recomandat să fie luate probiotice (lactobacili și bifidobacterii) cu antibiotice.
 5. Nu puteți combina tratamentul cu alcoolul.
 6. Nu depășiți dozele prescrise de medic și ignorați instrucțiunile.
Atenție! Informațiile prezentate în articol sunt destinate doar orientării. Materialele articolului nu necesită tratament independent. Doar un medic calificat poate face un diagnostic și poate oferi recomandări pentru tratament pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.

Urmărește videoclipul: CUM SCAPAM DE O DURERE DE DINTI ? (Aprilie 2020).