Noliprel A - instrucțiuni de utilizare, indicații, doza de tablete, reacții adverse, analogi și preț

Cu hipertensiune arterială, medicamentul Noliprel A este utilizat ca monoterapie, care normalizează starea sistemului cardiac și a vaselor de sânge, permițând o perioadă îndelungată de timp fără intervenție chirurgicală. Medicamentul scade ușor tensiunea arterială, poate fi utilizat pentru o lungă perioadă de timp, conform indicațiilor unui medic. Citiți instrucțiunile de utilizare a acestuia.

Instrucțiuni de utilizare Noliprel A

Conform clasificării medicale general acceptate, Noliprel A se referă la medicamente antihipertensive cu un complex de substanțe active. Este format din componentele perindopril argininei și indapamidei. În detrimentul lor, medicamentul are capacitatea de a reduce presiunea sistolică și diastolică cu o acumulare gradată de efect. După o lună de internare, starea de sănătate a pacientului este stabilizată.

Sostav-

Sunt disponibile trei soiuri de medicament, toate sunt prezentate sub formă de tablete. Compoziția și descrierea fondurilor sunt prezentate în tabel:

Noliprel A

Noliprel A Forte

Noliprel A Bi-Forte

descriere

Film filmat alb

Concentrația de perindol, mg pe buc.

2,5

5

10

Concentrația de indapamidă, mg pe buc.

0,625

1,25

2,5

structură

Amidon carboximetilic de sodiu, maltodextrină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu

Teacă de film

Stearat de magneziu, glicerol, macrogol, dioxid de titan, hipromeloză

ambalare

Sticle de 14, 29 sau 30 buc.

Sticle de 29 sau 30 buc.

Proprietăți farmacologice

Medicamentul Noliprel A este considerat combinat, proprietățile farmacologice și farmacocinetice depind de două componente:

perindopril

indapamida

Mecanismul de acțiune

Inhibitor al conversiei enzimelor a angiotensinei 1 în angiotensina 2 (inhibitor ACE). Reduce secreția de aldosteron, crește activitatea reninei în plasma sanguină, acționează asupra vaselor mușchilor și rinichilor. Nu dezvoltă tahicardie reflexă, normalizează miocardul și reduce hipertrofia tisulară.

Substanță din grupa sulfonamidă, similară cu diureticele tiazidice. Inhibă reabsorbția ionilor de sodiu, îmbunătățește diureza și reduce presiunea.

Efect antihipertensiv

Eficient în tratamentul hipertensiunii arteriale de orice gravitate. Ajunge la maxim de activitate după 4-6 ore, îl menține în timpul zilei.

Efectul se manifestă atunci când se utilizează o doză care are un efect diuretic minim. Activitatea este asociată cu proprietățile elastice îmbunătățite ale arterelor mari. Nu afectează concentrația de lipide și metabolismul glucidelor.

Farmacocinetica

Este absorbit rapid, biodisponibilitatea este de 67%, 20% din doză este transformată în metabolitul activ al perindopril. Se leagă de proteinele plasmatice cu 30%, excretată de rinichi în 6-10 ore, pătrunde în bariera placentară.

Este absorbit rapid și complet, atinge o concentrație maximă într-o oră, se leagă la proteine ​​cu 79% și nu se acumulează la utilizarea repetată. Este excretat în 28-48 de ore de rinichi și intestine.

Indicații de utilizare

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că medicamentul Noliprel A este utilizat pentru hipertensiunea arterială esențială comună (96%) pentru a reduce tensiunea arterială. A doua indicație pentru utilizarea medicamentului este prevenirea dezvoltării de complicații microvasculare la rinichi la pacienții cu hipertensiune arterială și diabet zaharat tip 2, precum și complicații macrovasculare în bolile cardiovasculare.

Dozare și administrare

Trei forme de eliberare a medicamentului Noliprel sunt utilizate în doze diferite. Normele generale pentru a lua medicamente sunt ingestia înainte de mese, de preferință dimineața. Medicamentele sunt spălate cu apă curată. Cursul, modul și frecvența de utilizare a fiecărui tip de comprimat depind de caracteristicile individuale ale pacientului și este prescris de medicul curant, în conformitate cu indicațiile.

Noliprel A comprimate

Medicamentul pentru presiune Noliprel A este prescris pe comprimat o dată pe zi. Este recomandabil să luați doar acest medicament, dar în caz de necesitate clinică este permis să îl combinați cu mijloace combinate de tratament complex. Pentru a reduce riscul de complicații din sistemul cardiovascular, 1 file. o dată / zi, după 3 luni. doza poate fi crescută la 2 file. în fiecare zi sau comprimat Forte o dată / zi.

Noliprel A Forte

Comprimatele Forte Noliprel se administrează oral înainte de masă, un comprimat o dată / zi. Ori de câte ori este posibil, selecția dozei începe cu un preparat cu o singură componentă, iar după monoterapie, dacă este necesar, prescrieți un tratament combinat. Pentru a elimina riscul de complicații în tratamentul pacienților cu diabet zaharat, doza este de un comprimat / zi, nu se schimbă pe toată durata terapiei.

Noliprel A Bi-Fort

Ca și formele anterioare ale medicamentelor, Noliprel A Bi-Forte este prescris un comprimat o dată / zi dimineața, înainte de masă. Medicamentul este prescris pe baza indicațiilor tensiunii arteriale sistolice și diastolice. Pentru pacienții vârstnici, calculul dozei se bazează pe vârstă, greutatea corporală și sex. Ajustarea dozei este, de asemenea, necesară pentru afectarea funcției renale.

Instrucțiuni speciale

Înainte de a utiliza Noliprel A, trebuie să studiați instrucțiunile speciale pentru administrarea medicamentului, care se află în aceeași secțiune a instrucțiunilor:

 • utilizarea produsului poate provoca hipokalemie, deteriorarea echilibrului apă-electrolit, neutropenie, agranulocitoză, trombocitopenie, encefalopatie hepatică, anemie, tuse uscată, icter, exacerbarea gutei, fotosensibilitate;
 • terapia este contraindicată în insuficiență renală severă;
 • când apar semne de insuficiență renală, tratamentul este întrerupt;
 • lactoza este prezentă în compoziție, prin urmare, medicamentul nu poate fi prescris pentru intoleranță ereditară la lactoză și galactoză, deficiență de lactază și malabsorbție de glucoză-galactoză;
 • în cazuri rare, tratamentul poate fi însoțit de o sensibilitate crescută, dezvoltarea angioedemului (dacă afectează laringe, există riscul de deces din cauza sufocării, este necesară epinefrină);
 • în timp ce luați Noliprel pe fundalul terapiei de desensibilizare, se pot dezvolta hemodializă, reacții anafilactoide;
 • medicația este prescrisă cu precauție pacienților vârstnici, cu ateroscleroză, hipertensiune arterială renovasculară, insuficiență cardiacă, diabet zaharat, anemie după transplantul renal, obstrucția tractului de ieșire a ventriculului stâng;
 • anestezia generală reduce semnificativ presiunea;
 • indapamida oferă o reacție pozitivă la un test de sânge pentru controlul dopaj la sportivi;
 • medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce o mașină și reduce viteza reacțiilor psihomotorii, dar există mai multe cazuri cu o scădere a concentrației de atenție în timp ce luați medicamentul.

În timpul sarcinii

Medicii interzic să ia Noliprel A la mame însărcinate și care alăptează. Când transportați un copil, medicamentul poate avea fetotoxicitate în raport cu fătul, în al doilea și al treilea trimestru - duce la o dezvoltare renală afectată, osificarea oaselor craniului (osificare cu calciu). Indapamida atunci când este utilizat în al treilea trimestru este capabil să provoace hipovolemie la femei și ischemie la făt.

Atunci când planificați o sarcină sau debutul acesteia cu tratamentul cu un medicament, terapia este anulată de urgență și este prescrisă o alta, aprobată. Când utilizați medicamentul în timpul alăptării, un nou-născut poate dezvolta hipokalemie, icter nuclear și hipersensibilitate la derivații de sulfonamidă. Indapamida este capabilă să reducă cantitatea de lapte matern sau să suprime complet lactația.

În copilărie

Din cauza lipsei de informații despre siguranța și eficacitatea medicamentului, acesta este contraindicat pentru utilizare sub vârsta de 18 ani. Copiii și adolescenții nu ar trebui să primească medicamentul din cauza dezvoltării posibile a hipersensibilității și a reacțiilor alergice la derivații de sulfonamidă. Interzicerea de a lua Noliprel este justificată de faptul că la o vârstă fragedă există o probabilitate scăzută de a dezvolta hipertensiune arterială.

Interacțiunea medicamentelor

Utilizarea medicamentului Noliprel are o combinație permisă, permisă și interzisă cu medicamente:

 • preparatele de litiu cresc concentrația de litiu în plasmă, duc la efecte toxice;
 • Baclofen, antidepresive triciclice, antipsihotice, medicamente antihipertensive, vasodilatatoare, anestezice generale sporesc efectul antihipertensiv;
 • antiinflamatoarele nesteroidiene, inclusiv acidul acetilsalicilic, corticosteroizi, tetracosactidă, simpatomimetice reduc efectul antihipertensiv;
 • dublu blocaj duce la hiperkalemie, efect hipotensiv și hiperkalemie;
 • diureticele care nu scad potasiu, preparatele de potasiu duc la o creștere a concentrației de potasiu în serul din sânge, ceea ce amenință moartea;
 • Estramustina, gliptinele cresc riscul de angioedem;
 • Noliprel crește efectul hipoglicemic al insulinei, sulfonilureelor ​​orale, toxicității glicozidelor cardiace;
 • Alopurinolul, citostaticele, imunosupresoarele, corticosteroizii, procainamida cresc riscul de leucopenie;
 • luând diuretice de tip tiazidă și buclă duce la hipovolemie;
 • preparatele din aur duc la reacții asemănătoare nitriților.

Compatibilitatea cu alcoolul

În timpul tratamentului cu Noliprel A, alcoolul este interzis, deoarece etanolul crește riscul de hepatotoxicitate și crește în continuare presiunea. Ca urmare a combinației cu alcoolul, încărcătura pe ficat crește, riscul de supradozaj al medicamentului crește, otrăvire apare cu greață, vărsături și tăiere în stomac. Pacienții care primesc comprimate trebuie avertizați despre incompatibilitatea componentelor cu etanolul.

Efecte secundare

Luând pilule, pacientul resimte uneori următoarele efecte secundare din diferite sisteme. Poate fi:

 • anemie, parestezie, sindroame de durere, astenie;
 • amețeli, vertij, tulburări de somn, confuzie;
 • leșin, deficiență vizuală, tinitus, bradicardie;
 • medicamentul poate provoca aritmie, infarct miocardic;
 • tuse uscată, respirație scurtă, bronhospasm, pneumonie, rinită;
 • uneori, recepția este însoțită de tahicardie, angină pectorală,
 • gură uscată, greață, dureri abdominale și epigastru;
 • vărsături, dispepsie, constipație, pierderea poftei de mâncare, tulburări ale gustului, diaree;
 • icter, hepatită, pancreatită, erupții cutanate;
 • mâncărime, purpură, eritem, necroliză, fotosensibilitate, reacții alergice;
 • crampe musculare, insuficiență renală, impotență, transpirație crescută.

Supradoză

Semnele unei supradoze a medicamentului sunt o scădere accentuată a presiunii, greață, vărsături, convulsii, amețeli. Pacientul are somnolență, confuzie, oligurie, anurie, hiponatrimie și hipokalemie. Pentru a elimina simptomele, se prescriu spălarea gastrică, aportul de sorbent, refacerea echilibrului apă-electrolit prin administrarea intravenoasă a soluției de clorură de sodiu 0,9%. Dializa este indicată pentru a îndepărta perindoprilatul.

Contraindicații

Grupurile de pacienți cu boli sau caracteristici ale organismului au contraindicații pentru a lua medicamentul. Acestea includ:

 • hipersensibilitate la componente;
 • istoric de angioedem sau edem ereditar;
 • insuficiență renală sau hepatică severă (scăderea clearance-ului creatininei);
 • hipokaliemie;
 • stenoza bilaterală a arterei renale sau un singur rinichi care funcționează;
 • sarcina, alăptarea, vârsta până la 18 ani.

Condiții de vânzare și depozitare

Medicamentul poate fi cumpărat doar cu rețetă, este păstrat într-un loc uscat și întunecat, fără acces pentru copii la temperaturi de până la 25 de grade timp de trei ani.

Analogi

La vânzare există sinonime și înlocuitori pentru Noliprel. Primul include medicamente cu aceleași substanțe active, al doilea - cu același efect antihipertensiv. Analogii direcți și indirecti ai medicamentului sunt:

 • Co-Prenessa;
 • perindopril;
 • Prestarium;
 • Prilamid;
 • Erupnil;
 • Akkuzid;
 • AMF;
 • Evroramipril;
 • Idli;
 • Prevenkor;
 • Ramag;
 • Ramazid.

Preț

Puteți cumpăra tablete Noliprel în farmacii sau magazine online. Costul lor diferă în funcție de tipul de medicament, numărul de bucăți din pachet și marja comercială. Prețurile aproximative sunt prezentate în tabel:

Numele, numărul de tablete

Prețul internetului, în ruble

Costul farmaceutic, în ruble

Noliprel A 30 buc.

598

610

Noliprel A Forte 30 buc.

695

715

Noliprel A Bi-Fort 30 buc.

740

755

Opinii

Anna, 39 de ani am început să mă simt rău, amețit constant. Am început să monitorizez presiunea și mi-am dat seama că am hipertensiune arterială. M-am dus la medic pentru sfaturi, mi-a privit testele și mi-a prescris Noliprel în doza minimă. Le-am băut o lună, presiunea a revenit la normal, dar pentru a fi mereu normal, uneori va trebui să le iei la cursuri.
Makar, 58 de ani. În ultimii cinci ani am crescut constant tensiunea arterială, ceea ce mă împiedică să trăiesc și să lucrez normal. La început am luat tablete Noliprel, dar mi-au provocat greață și dureri de stomac. A trebuit să cer unui medic să-i prescrie un analog al Noliprel A pentru a reduce efectele secundare. Eu beau Prestarium, se pare că nu există încă negativ.
Lydia, în vârstă de 71 de ani, sufer de o presiune înaltă de mult timp, ce să fac - îmbătrânește. Fiica mea mă conduce în mod constant la medici care prescriu diferite medicamente. Ultima dată au devenit Noliprel Be-forte. Îmi place că trebuie să bei pilula doar o dată pe zi, dimineața, și apoi să nu resimți dureri de cap sau să suferi de efectele hipertensiunii.
Atenție! Informațiile prezentate în articol sunt destinate doar orientării. Materialele articolului nu necesită tratament independent. Doar un medic calificat poate face un diagnostic și poate oferi recomandări pentru tratament pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.